top of page

Een ballonvaart, hoe gaat dat?

Hieronder kan U al heel wat informatie terugvinden die bij ballonvaren komt kijken. Toch nog een specifieke wens of vraag? Contacteer ons!

 • Het verloop van jullie ballonvaart

We spreken bij een avondvaart +/- 3uur voor zonsondergang af op de doorgegeven opstijgplaats. Eventueel kan dit ook op uw eigen terrein.

De crew maakt de ballon vertrekkensklaar en ondertussen krijgen de passagiers een duidelijke briefing van het verdere verloop en wat jullie te wachten staat.

Na +/-45 minuten stappen jullie in de mand en controleren we de ballon nog een laatste keer om vervolgens samen op te stijgen.

De vlucht vliegt letterlijk en figuurlijk voorbij en na +/- 1 uur genieten van het mooie landschap zoeken we een mooie landingsplaats.

Ondertussen heeft onze volgwagen samen met jullie vrienden en familie de ballon gevolgd en zijn zij ook bij de landing aanwezig.

Na het inpakken van de ballon, waarbij vele handen het werk licht maken, is er tijd om deze fantastische ervaring af te sluiten met een glaasje bubbels of fris.

Na 4 uur bezig te zijn met ballonvaren kan iedereen met zijn nieuwe ervaring terug naar huis!

 • Wanneer plannen we de ballonvaart?

 • Ofwel hebt u een specifieke datum (verjaardag, trouw,...) en reserveren we deze voor U. De dag zelf conctaceren we u 's middags met de laatste weersinformatie en spreken we het uur en plaats van vertrek af.

 • Ofwel komt u graag zo snel mogelijk aan de beurt. Dan contacteren we u +/- 1 week voorafgaand met de weersverwachting  voor de komende week en spreken we in onderling overleg de datum van de vlucht af.

 • Wat is goed vliegweer?

Voor elke vaart is de veiligheid en kwaliteit absolute topprioriteit. Indien over 1 van beide twijfels zijn wordt er niet opgestegen. Wij nemen hierin geen risico's.

Dit wil zeggen dat we ons moeten schikken naar het weer. De wind mag niet te veel zijn om op een veilige manier te kunnen opstijgen en landen. Maar ook mag er niet te weinig wind zijn om toch vooruit te geraken.

Anderzijds willen wij u een kwalitatieve ervaring doen beleven en moet de zichtbaarheid goed zijn. Dus geen mist of lage bewolking.

Regen, onweders zijn absoluut niet te combineren met ballonvaren.

De piloot bereidt elke vaart gronding voor in functie van de weersvoorspellingen. 

 • Wat bij slecht weer?

Als uw ballonvaart ingepland staat en het blijkt die dag voor ons niet veilig te zijn om te ballonvaren en u een mooie belevenis te bezorgen, contacteren wij u hierover en plannen we onmiddellijk een nieuwe datum in.

 • Waar vliegen we?

Rond luchthavens zijn zones waar het verboden is om te ballonvaren. De opstijgplaats  wordt gekozen in functie van de wind zodat we tijdens de vaart niet in deze verboden gebieden terechtkomen.

Vanuit onze thuisbasis in Puurs-Sint-Amands verzorgen wij vluchten in de ruimte regio. Op aanvraag kan het ook in de rest van Vlaanderen.

Plaatsen waar we opstijgen:

- Puurs, Liezele, LippeloSint-Amands, Ruisbroek, Willebroek, Bornem, Hingene

- Dendermonde, Grembergen, Hamme, Overmere, Waasmunster, Schellebelle

- Buggenhout, Opwijk, Meldert, Affligem, Wieze, Aalst, Erpe-Mere

- Ternat, Denderleeuw, Geeraardsbergen

 

Voor onze klanten uit regio Meise, Humbeek, Mechelen en de rand rond Brussel, waar opstijgen niet mogelijk is in verband met de nabijheid van de luchthaven kiezen we een opstijglocatie buiten dit gebied die wel mogelijk is.

 

Hebt u zelf een geschikte opstijglocatie (50x50m, zonder hindernissen & dieren)? Contacteer ons en we bespreken graag de mogelijkheden.

 • Praktische do's & don'ts

 • Kleding: In de lucht vliegen we met de wind mee en hebben we de warmte van de brander waardoor het zeker niet kouder is dan op de grond. Gemakkelijke schoenen voor op het landingsveld/wei zijn ideaal.

 • Foto's mogen zeker genomen worden vanuit de lucht. Enkel opletten dat niets uit de mand valt. Bij de landing vragen we alles op te bergen in uw eigen zak of in één van de zakken in de mand voor de veiligheid van de passagiers en van uw toestel.

 • De instructies van de piloot moeten ten allen tijde goed gevolgd worden.

 • Aangezien de ballon met propaangas vliegt is roken in de nabijheid en tijdens de vlucht verboden.

 • Hoogtevrees?

Al velen zijn u voorgegaan en allen zeggen hetzelfde: In de ballon heb je geen hoogtevrees. Dit zou komen omdat er tijdens de vlucht geen contact is met de grond.

bottom of page